Åter efter sommarledighet

Åter efter sommarledighet

Tillbaka på arbetet efter en fin och avslappnande sommar. Jag vet att många tycker att vädret varit dåligt men mig passar detta skiftande väder bra. För att det ska kännas som sommar på riktigt, för mig, måste den innehålla bad i havet, vila i skugga, äta utomhus och vara ute på sjön. Och så har det blivit. Detta är också den första sommaren jag har ett barnbarn i min famn vilket känns helt underbart!

Sommarens väder har gjort att grönska och blommor har växt så det knakar. Fortfarande är grönskan ymnig medan skogen är full av bär. Det finns mycket svamp att plocka och än står det säd kvar på åkrarna för att bärgas. Luften har blivit högre, klarare och fåglarna börjar samlas för att flyga söderöver.

Vi börjar höstens arbete med två personaldagar. Sommarens arbete har varit tungt. Det har varit mycket att göra. Två personaldagar som började lite i moll, slutade i dur med kraft och nya friska tag. Så känns det i alla fall för mig. Diskussionsnivån höjdes, det blev högre i tak helt enkelt. Vi ser fram emot nya positiva förändringar som måste till.

Det är svårt ibland att veta hur mycket man ska berätta om det som ses och sker utanför husets väggar. Eller berätta om sin fina sommar för gästerna. Ibland är gästen intresserad av semestern eller vilka blommor jag sett på väg till jobbet och vilka bär jag har plocket. Ibland känner jag att det som sägs låter plumpt, jag ser smärtan i gästens ögon över allt hen missar. Orden blir brännheta och tillfogar mer ångest och oro än nyfikenhet och intresse. Detta ger stor samvetsstress. Det gäller i vårt arbete att alltid vara otroligt lyhörd. Men oftast blir det helt rätt och samtalet kan fortsätta vidare till gästens liv och erfarenheter.

Pia Hane Weijman

Bildterapeut

2 kommentarer
  • Erik
    Skapad 13:42h, 28 augusti Svara

    Väldigt sant Pia, och fint skrivet!

  • Kramar ❤️ Agneta
    Skapad 19:20h, 28 augusti Svara

    Tack för dina fina ord och tankar. ❤️

Kommentera