Frågor & svar

Här har vi samlat vanliga frågor och svar. Undrar du över något annat? Tveka inte att kontakta oss.

Vad ska man ha med sig för vistelse på Axlagården?

Man ska ha med sig kläder och hygienartiklar. Anhöriga tvättar gästens egna kläder.

Behöver man ta med sig sina egna mediciner?

Nej, mediciner tillhandahåller Axlagården.

Vad kostar det att vistas på Axlagården?

Det kostar 175 kr per dygn och då ingår mat, mediciner, sängkläder omvårdnadsmaterial m.m. Dessutom ingår olika typer av aktiviteter som anordnas, exempelvis musikunderhållning och bildverksamhet.

Vilka besökstider har ni?

Vi har inga speciella besökstider utan närstående är välkomna när som helst, utifrån att gästen orkar och vill ta emot besök.

Kan man som närstående övernatta på Axlagården?

Ja, det finns en bäddsoffa inne på gästens rum där man kan sova över. Ta då med egna sänglinnen. Det finns även ett övernattningsrum att hyra för en kostnad på 250kr per dygn, då ingår sänglinne och handduk i priset.

Kan man som närstående äta på Axlagården?

Ja det finns möjlighet som närstående att äta på Axlagården, vi har dock som princip att begränsa det till att två av gästens närstående kan anmäla sig för måltider. Kontakta köket gärna i god tid innan på telefon 090-156808. Specialkost lagas tyvärr ej till närstående.

Får man ha med sig husdjur på Axlagården?

Det kan vara viktigt att få ha sitt husdjur hos sig. Det går bra, dock har inte personalen möjlighet att ansvara för djuret. Det får inte vara i allmänna utrymmen och inte heller uppe i möbler. Hänsyn måste också tas till förekomst av allergier hos gäster och personal. Vi för alltid en dialog innan husdjur tas hit.