Särskilt god omvårdnad i livets slutskede – med gästens behov i centrum.

Axlagården tar emot svårt sjuka människor med kroniska sjukdomar och med begränsad tid kvar att leva. De flesta gästerna har cancer i någon form, men många har hjärtsjukdomar, lungsjukdomar eller neurologiska sjukdomar. Hit kommer i första hand gäster när den kurativa (botande) behandlingen är avslutad. Den vård vi erbjuder är specialiserad palliativ (symtomlindrande) och utgår från ett helhetsperspektiv på människan.

matrum2-2x3
Vård och vistelse

På Axlagården arbetar vi bl a med att lindra smärta, illamående, oro och ångest genom kvalificerad medicinsk behandling och generös omvårdnad. Gästerna har tillgång till taktil massage, bubbelbad, musik, bildarbete och andra aktiviteter för att öka välbefinnandet. Vår målsättning är att varje gäst skall få uppleva närhet, trygghet och hög livskvalitet ända till livets slut. Detta gör vi genom ett personligt bemötande med mycket omtanke och värme.

En trevlig hörna för en fika
Rum och lokaler

Hos oss vistas gäster och närstående i en hemtrevlig och varm miljö. Här kan du se bilder från många av Axlagårdens rum och lokaler.

koket3-2x3
Personalen

Axlagårdens gäster har alltid nära tillgång till personal. Den finns alltid till hands för att ge smärtlindring eller annan medicinsk behandling, för en pratstund eller för att hjälpa till med något annat. Här arbetar bl a sjuksköterskor och undersköterskor, läkare, arbetsterapeut, kurator, bildterapeut och diakon. Dessutom finns här kockar, administrativ personal samt volontärer.

Bildrummet
Frågor och svar

Här har vi samlat de vanligaste frågorna vi brukar få, samt svar på dessa. Undrar du över något annat? Tveka inte att höra av dig till oss!

Baksidan
Ansökan

Axlagården är öppen för människor från hela Sverige. Det är den behandlande läkaren som remitterar sin patient till Axlagården.

Här kan du läsa mer om hur ansökan fungerar, och hur man får plats här hos oss.