Axlagården ser alltid till gästernas bästa och gör vårt bästa för en fin och trygg miljö

Rum och Lokaler

Gästernas rum är utrustade med ställbar säng, egen toalett, soffa som även går att sova på för anhöriga, TV och plats att ställa egna tavlor och prylar för att alla ska känna sig mer hemma.
Det finns även tillgång till en egen uteplats per rum samt kylskåp och garderob.
I övriga delar av huset har finns samlingsrum med braskamin, konstverkstad, en spa-del med tillgång till taktil massage och en stor gemensam uteplats. I Samlingslokalerna ordnas bland annat högläsning av våra volontärer och musikunderhållning med fika.

Mat

På Axlagården lagas i princip all mat från grunden på plats av våra kockar. Möjlighet till specialkost finns och det finns ett hållbarhetstänk med lokalproducerad näringsrik mat. Även anhöriga får äta mat lagad av köket för en avgift (om detta önskas, så säg till i god tid så mängd mat kan anpassas av kocken).

Att tänka på

Ta med kläder och hygienartiklar. Gästens kläder tvättas av hens anhöriga. Sängkläder, handdukar och inkontinensskydd står Axlagården för.

Mediciner

Behöver inte tas med. Detta tillhandahåller Axlagården.

Närstående

Är välkomna vilka tider som helst på dygnet. Detta kan regleras utifrån vad gästen själv orkar och vill. Det är gästen själv som bestämmer vilka som räknas till Närstående. Det går bra att sova över hos gästen på soffan kostnadsfritt. Det finns även ett eget övernattningsrum med flera sängplatser att hyra för 250 kr/natt inkl sängkläder.
Vi erbjuder alltid uppföljande samtal till närstående efter dödsfall.

Husdjur

Går bra att ha hos sig så länge man pratat med personalen om detta innan. Hänsyn till allergi hos personal och övriga gäster ska beaktas. Tänk på att husdjuren ej får vistas i almänna utrymmen och att Axlagårdens personal inte har möjlighet att ansvara för djuret.

Ansökan

Den behandlande läkaren remitterar sin patient till Axlagården. Vår läkare bedömer remissen och fattar i samråd med verksamhetschefen beslut om att ta emot gästen.
Har du frågor kring ansökan eller hur man får plats hos oss? Välkommen att kontakta oss!

Kostnad

Gästen betalar 175 kr per dygn. Då ingår eget rum, mat, mediciner, sängkläder omvårdnadsmaterial med mera.
Övrig kostnad står gästens hemkommun och landsting för.

Kontakt

Du som närstående kan nå oss dygnet runt på nummer 090-15 68 00. Vissa tider på dygnet har vi mer att göra och inte alltid hinner svara direkt. Prova att ringa igen om så är fallet.

Facebook
Instagram